Events & anmälningar

Låt Dig genom våra föreläsningar och webinarier inspireras för att hitta en annan hållbar väg som på ett balanserat sätt förbereder Din verksamhet för framtiden.

Här kan Du anmäla Dig till våra mycket uppskattade föreläsningar och webinarier. 


Kommunekonomernas förening (KEF) Bemanningsekonomi när ljuset släcks
– chefens match i vardagen
26 oktober kl. 13.00–14.30


Hur omsätter man bemanningsekonomi när ljuset släcks, det vill säga när föreläsningen är över och chefen ska tillbaka till sin vardag? Hur får man till en planering som ger förutsättningar att spara många miljoner kronor inom kommunen samtidigt som det ger mer resurser i verksamheten? Hur är detta kopplat till schemat?

Kommuner som arbetar i Jotibmodellen får kontroll och överblick med hjälp av webbverktyget på ett enkelt och överskådligt sätt. Modellen innebär att användarna gör löpande och regelbundna analyser och ställningstaganden. Verktyget skapar därmed förutsättningar för verksamheten att agera innan det blir för sent.

Innehåll

• Vad är Jotibmodellen och vad skiljer den mot traditionell uppföljning av ekonomi?
• Hur kan verktyget effektivisera uppföljningsprocessen och samarbetet mellan ekonom/controller och verksamhetsansvariga?
• Hur ger modellen beslutstöd baserat på fakta?
• Hur hänger allt ihop – ekonomi – bemanning – schema – planering?
• Hur kan man översätta budgeten till förståelig bemanning?
• Varför är Jotibmodellen en förutsättning för Heltidsresan?

Föreläsare

Föreläsare är Anna-Lena Hanses, ekonom i Mora kommun, och Madeleine Kjellman, enhetschef i Vingåkers kommun. Anna-Lena och Madeleine kommer bland annat att berätta om hur deras arbete i vardagen har förändrats efter att de har börjat arbeta i modellen.

Tony Högnelid, affärsområdeschef på JOTIB AB, utvecklade den första versionen av verktyget. Tony är en flitigt anlitad föreläsare och konsult med mångårig erfarenhet av förbättringsarbete inom offentlig sektor.

Emelie Alderud Eliasson, konsult på JOTIB AB, är moderator för webbinariet.

Niklas Sjöberg är kundansvarig på JOTIB AB.

Kursledare är Niklas Anemo, Kommunalekonomernas förening. Niklas har 25 års erfarenhet från ledningsarbete på strategisk nivå i kommunal sektor, senast som ekonomichef i Ulricehamns kommun.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig till en bred målgrupp: chefer på olika nivåer, projektledare, ekonomer – till alla i kommunen som på något sätt är involverade i planering, uppföljning och styrning av personalintensiva verksamheter.


Datum och tider:

​​​​​​​26 oktober kl. 13.00–14.30


 Läs mer och anmäl dig här